Τόσκας: «Μπράβο στην αστυνομία, κράτησε τη σωστή στάση για το No Border Camp»

«Έφυγαν οι αντιεξουσιαστές, έχουν μείνει ελάχιστοι»

Τόσκας: «Μπράβο στην αστυνομία, κράτησε τη σωστή στάση για το No Border Camp»

​Τα εύσημα στην αστυνομία για την ψύχραιμη στάση που κράτησε απέναντι στο No Border Camp στο ΑΠΘ έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm.

«Νομίζω ότι η αστυνομία κράτησε ψύχραιμη στάση, τη σωστή ισόρροπη στάση και γι’ αυτό μπράβο της και αυτή τη στιγμή η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ήσυχη», είπε και πρόσθεσε:

«Έφυγαν οι αντιεξουσιαστές, έχουν μείνει ελάχιστοι που φεύγουν σήμερα το πρωί. Επομένως προς τι αυτός ο τεράστιος θόρυβος από την πλευρά της αντιπολίτευσης, που παρέσυραν και άλλους παράγοντες της Θεσσαλονίκης».

Όπως είπε, τα πράγματα λύθηκαν με ήπιο τρόπο, αλλά με κόκκινες γραμμές, αποκαλύπτοντας πως οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, πίσω από τις κλειστές πόρτες δε του ζήτησαν να επέμβει με βίαιο τρόπο.

«Η αστυνομία καταφεύγει πολλές φορές στην καταστολή, αλλά πρέπει να είναι έσχατο μέσο, προέχει η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης. Υπήρξαν ελάχιστες ζημιές, υπήρξαν επιπτώσεις, καταρχάς ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε, γι’ αυτόν τον χώρο έπρεπε να πάρουν άδεια όμως, το μεγάλο ζητούμενο ήταν και είναι η κοινωνική ειρήνη», είπε.

Σε ερώτηση τέλος για το αν έχουν αυξηθεί οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο μετά τα επεισόδια στην Τουρκία, ο κ. Τόσκας απάντησε:

«Οι ροές που είχαμε προχθές και χθες -100 άτομα την κάθε μέρα στη Λέσβο- δεν ήταν τέτοιες, για τις οποίες μπορούμε να πούμε ότι αντιστράφηκαν τα δεδομένα και άρα έχουμε μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις. Ωστόσο, εκτιμούμε τα πράγματα, ακόμη και αυτές τις μικρές ροές και θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα στην πορεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top