Τις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση παρουσιάζει σήμερα ο Τσίπρας

Στις 20:00 στη Βουλή

​Τις προτάσεις τους για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα παρουσιάσει σήμερα στις 20:00 ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σε μια ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής.

Θα ξεκινήσει έτσι ένας δημόσιος διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με ορίζοντα την άνοιξη του 2017.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, θα κινούνται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης θεσμών άμεσης δημοκρατίας, της ενίσχυσης του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης της εξουσίας του κοινοβουλίου έναντι της εκτελεστικής εξουσίας, της κατοχύρωσης κοινωνικών αγαθών και της προστασίας της εργασίας.

Θα περιλαμβάνονται ακόμα θεσμικά αντίβαρα «ώστε να εκλείψουν φαινόμενα αυθαιρεσιών που χαρακτήρισαν την περίοδο του δικομματισμού, καθώς επίσης και αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τις ασυλίες των βουλευτών, τα κοινοβουλευτικά προνόμια, και διασφάλιση της διαφάνειας στην χρηματοδότηση των κομμάτων».

Το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης συζητήθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε παρουσία του Α. Τσίπρα και σύμφωνα με πληροφορίες εκεί συμφωνήθηκε η πρόταση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που έχει κάνει ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top