Σεμνά και ταπεινά γιορτάζουν την Δημοκρατία οι πολιτικοί μας-Ενότητα ζήτησε ο Παυλόπουλος

Ξανάνοιξαν μετά από 5 χρόνια οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου

​Άνοιξε στις οκτώ το βράδυ της Κυριακής τις πύλες του το Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να υποδεχτεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

16885579.jpg

16885612.jpg

16885580.jpg

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας επανέρχεται μετά από πέντε χρόνια με μια σεμνή και λιτή τελετή.

Ο εορτασμός πραγματοποιείται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, με 1.400 προσκεκλημένους. Οι προσκεκλημένοι δεν συνοδεύονταν, ενώ ο μπουφές είχε τα απολύτως απαραίτητα.

Ενότητα και υπέρβαση των επιμέρους πολιτικών διαφορών ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμα του, λέγοντας πως μόνο έτσι μπορεί να ευοδωθεί η υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

16885591.jpg

16885616.jpg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να στεί��ει μήνυμα και στην Τουρκία, με αφορμή τις εξελίξεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. «Στηρίζουμε –και το καταστήσαμε σαφές ευθύς εξ αρχής- την συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία ��ναντι εκείνων που επιχείρησαν να την καταλύσουν. Όμως η νομίμως εκλεγμένη ηγεσία της Τουρκίας, ακριβώς επειδή διαθέτει την πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση, αλλά και τηρώντας τις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μπορεί και πρέπει να... απαντήσει καταλλήλως στους πραξικοπηματίες, μένοντας προσηλωμένη στον σεβασμό της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 ο Κάρολος Παπούλιας αποφάσισε «για λόγους οικονομίας» και από «ανάγκη περισυλλογής» να μην πραγματοποιηθεί η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο κι αντ' αυτού, να τιμήσει τον αγώνα των αντιστασιακών με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top