Ο διάλογος Τσίπρα-Ερντογάν μετά το πραξικόπημα - Μας απείλησε έμμεσα ο Τούρκος πρόεδρος!

Τι ειπώθηκε για τους 8 στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Ο διάλογος Τσίπρα-Ερντογάν μετά το πραξικόπημα - Μας απείλησε έμμεσα ο Τούρκος πρόεδρος!

​Αποκαλυπτικός των πιέσεων που ασκεί η Άγκυρα για να απελαθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, είναι ο διάλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό Αλεξη Τσίπρα, τον οποίο δημοσιεύει η Real News.

«Αν δεν μας τους δώσετε πίσω, θα φύγουν και άλλοι πραξικοπηματίες... και θα έρθο��ν σε εσάς», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Εύχομαι τις ημέρες που θα εκδικάζεται η υπόθεση να μην ισχύει η θανατική ποινή στη χώρα σας. Αν επιβληθεί η θανατική ποινή, δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή. Πιστεύω ότι αποτελεί ηθικό δικαίωμα το αίτημα σας να δικαστούν οι πραξικοπηματίες στην χώρα σας. Στην χώρα μας αποφασίζει όμως η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι θα αξιολογήσει πως συμμετείχαν στο πραξικόπημα και... δεν θα παραχωρήσει πολιτικό άσυλο», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι “8”, ενώπιον της επιτροπής ασύλου, θα επιμείνουν πάντως ότι κινδυνεύει η ζωή τους αν απελαθούν στην Τουρκία και θα επισημάνουν ότι οι φόβοι τους είναι βάσιμοι μετά τις νύξεις για επαναφορά της θανατικής ποινής, που κάνει δημοσίως ο Ταγίπ Ερντογάν. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να μιλήσουν με τις οικογένειες τους στην Τουρκία και πληροφορήθηκαν ότι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τον φόβο αντιποίνων.

«Οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν. Θα συνυπολογίσουν το κατά πόσο οι “8” ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος. Το ότι οι δικηγόροι τους επικαλούνται ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι το πραξικόπημα, είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά τους»,διαμηνύει μέσω της Real News, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί εξακολουθούν να κρατούνται στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στο Ολυμπιακό χωριό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top