Σπίρτζης: Άλλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλο ΟΣΕ που παραμένει στο Δημόσιο

Με αρμοδιότητα τη διαχείριση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου

Παραμένει στον ΟΣΕ η διαχείριση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και για πρώτη φορά διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του, υποστήριξε μιλώντας στην Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε επίσης ότι το ειδικό βάρος την επόμενη δεκαετία πρέπει να πέσει στις υποδομές και τις συνδυασμένες μεταφορές.
Στις προτεραιότητες του υπουργείου Μεταφορών είναι η σύνδεση των μέσων σταθερής τροχιάς με τα λιμάνια, πύλες της χώρας, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τους κάθετους άξονες.
Στον στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, εντάσσεται ο σχεδιασμός της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, ο άξονας των δυτικών Βαλκανίων και η σιδηροδρομική σύνδεση με τις παρευξείνιες χώρες, παρακάμπτοντας τα Δαρδανέλια, καθώς και η σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τον Πειραιά, της Καβάλας με την Αλβανία, και η βελτίωση της γραμμής Θεσσαλονίκης- Σκοπίων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top