Γεννηματά: Μην ψάχνετε ��ε εμάς χρήσιμους ηλίθιους!

"Φέρνετε την απλή αναλογική ως αριστερό φερετζέ σε δεξιές πολιτικές"

Γεννηματά: Μην ψάχνετε σε εμάς χρήσιμους ηλίθιους!

​Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων ότι «τα έκανε μαντάρα»!

«Παίζετε με την απλή αναλογική, επειδή φοβάστε την απλή λογική που λέει ότι τα κάνατε μαντάρα», δήλωσε η κυρία Γεννηματά και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι φέρνει την απλή αναλογική «σαν αριστερό φερετζέ στις δεξιές της πολιτικές».«Δεν θα μιλούσατε για απλή αναλογική, εάν οι δημοσκοπήσεις σας έβγαζαν πρώτο κόμμα», εκτίμησε.

«Μην αναζητάτε σε εμάς συνενόχους για τα τερτίπια σας. Ψάξτε αλλού για θηράματα στις παγίδες σας», πρόσθεσε, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «διευκολύνει τη Δεξιά παλινόρθωση».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνο με μία ευρεία εθνική συνεννόηση πάνω σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, διευκρινίζοντας πάντως ότι «η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης τελείωσε».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι «αδιαφορεί προκλητικά για την ψήφο των ομογενών».

«Ας μη κοιτούν προς τα εμάς όσοι ψάχνουν είτε άλλοθι και δεκανίκια είτε "πρόθυμους και χρήσιμους ηλιθίους"», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του κόμματός της η κυρία Γεννηματά είπε ότι ζητά κατάργηση του μπόνους έως το ποσοστό του 42%, διατήρηση του 3% ως όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή, κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, δικαίωμα ψήφου στην ομογένεια και όσων ζουν στο εξωτερικό, ενώ τάχθηκε υπέρ της ψήφου στα 17 έτη.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top