Παρέμβαση Λιού: Δείξτε όλοι ευελιξία, πρέπει να δοθεί λύση στο ελληνικό χρέος!

«Εφικτό να ανοίξει η συζήτηση ως το τέλος του έτους» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Παρέμβαση Λιού: Δείξτε όλοι ευελιξία, πρέπει να δοθεί λύση στο ελληνικό χρέος!

«Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή του προγράμματος» είπε ο Τζακ Λιού στη συνέντευξη Τύπου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά τη συνάντησή τους.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και της αντιμετώπισης του θέματος των κόκκινων δανείων, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Μάλιστα, σημείωσε με νόημα πως ενθαρρύνει «όλες τις πλευρές να είναι ευέλικτες στο θέμα».

160240.jpg
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας και για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και βοήθησαν στο να φύγει η αβεβαιότητα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως αναγνωρίζει «την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει η ελληνική πλευρά».

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό (η ελάφρυνση του χρέους). Το μείγμα πολιτικής μπορεί να διαφέρει, αυτό θα το αφήσω στους θεσμούς. Στο τέλος το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα: η Ελλάδα να μπορεί να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις και να έχει μια οικονομία σε ανάπτυξη. Το να μπει το χρέος της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο δρόμο είναι κρίσιμο για την μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας» είπε ο Τζακ Λιου.

«Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα οδηγήσει σε επενδύσεις στο άμεσο μέλλον» κατέληξε ο Λιού, τονίζοντας πως η ελάφρυνση του χρέους είναι σημαντική «για να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως είναι εφικτό να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος «ως το τέλος του έτους».

160250.jpg
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντικός σταθμός για το χρέος «καθώς αποφασίστηκε ότι δεν ήταν βιώσιμο και πως χρειάζεται ελάφρυνση».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Τζακ Λιού είπε πως συζήτησαν για πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και «τα θέματα του προγράμματος, τις ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία, τις επιπτώσεις του Brexit αλλά και τις εξελίξεις στη γειτονική μας χώρα».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «φίλο της Ελλάδας» τον Τζακ Λιού και υπογράμμισε πως -τουλάχιστον τον ένα χρόνο που ο ίδιος βρίσκεται επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης- ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ έχει υποστηρίξει σταθερά τις ελληνικές θέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top