Δένδιας: Αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλη ήττα

«Η ΝΔ θα καταργήσει αυτόν τον εκλογικό νόμο» διαβεβαίωσε

«Αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλη ήττα. Γιατί αν δεν ισχύσει ο εκλογικός νόμος που προτείνει σε αυτές τις εκλογές δεν πρόκειται να ισχύσει ποτέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει καταστήσει σαφές. Αυτό το νόμο θα τον καταργήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές, όταν θα γίνουμε κυβέρνηση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια.
Ο Ν. Δένδιας υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι σταθερή στην θέση της για ενισχυμένη αναλογική γιατί η χώρα χρειάζεται κυβερνησιμότητα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες και ότι προτείνει ένα παράλογο εκλογικό σύστημα που είναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον.
«Γιατί δεν δίδετε ψήφο στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, στους νέους ανθρώπους που χρειάστηκε ν' αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες; Φοβάστε ότι όλοι αυτοί οι Έλληνες που πήγαν στο εξωτερικό θα ψηφίσουν με ένα κριτήριο: ποιος μπορεί να δημιουργήσει δουλειές για να γυρίσουν στην πατρίδα τους» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ο κ. Δένδιας κατάληξε στην αγόρευσή του: «Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αυτόν τον εκλογικό νόμο διότι η χώρα χρειάζεται ένα σύστημα έλλογης ενισχυμένης αναλογικής, όχι παράλογης απλής αναλογικής. Η χώρα χρειάζεται, σε τελική ανάλυση, απλή λογική κι όχι απλή αναλογική!».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top