Στη Μαγνησία ο Καμμένος –Τόνισε το ηθικό των πιλότων και εξήγγειλε νέες θέσεις εργασίας

Ο Προφήτης Ηλίας θα είναι από σήμερα ο προστάτης της Αεροπορίας Στρατού

Στη Μαγνησία ο  Καμμένος –Τόνισε το ηθικό των πιλότων και εξήγγειλε νέες θέσεις εργασίας

​Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος παρέστη την Τετάρτη στην εορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού ΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζεται στο εκπαιδευτικό κομμάτι η συγκεκριμένη ταξιαρχία, η οποία θα εκπαιδεύει πιλότους ελικοπτέρων του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, ενώ η επισκευαστική βάση μέσω ενός διεθνούς έργου, θα αναβαθμίσει και τις εγκαταστάσεις. Tο έργο που γίνεται για την Αεροπορία Στρατού, θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης στην περιοχή και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον κ.Καμμένο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο υπουργός Άμυνας, αρκέστηκε σε έναν χαιρετισμό και δεν έκανε πολιτικές δηλώσεις, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της μονάδας και στη συνέχεια έλαβε μέρος στη δεξίωση όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στρατιωτικούς, εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες.

Στον χαιρετισμό του ο κ.Καμμένος είπε ότι, εκτός από τη γιορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αθάνατους ήρωες πληρώματα των ελικοπτέρων, που θυσιάστηκαν για την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και για την ακεραιότητα της χώρας μας, εν καιρώ ειρήνης αρκετοί εξ αυτών. «Η θυσία τους θα μας φωτίζει και θα μας κατευθύνει στο δρόμο του καθήκοντος», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ.Καμμένος είπε ότι στα θύματα έχουμε υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τη σημαία και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη, υποχρέωση που είναι επιτακτική ειδικά τη σημερινή εποχή.

Ο υπουργός ανήγγειλε ότι από σήμερα 20 Ιουλίου 2016 και με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών και του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας, καθιερώνεται επίσημα ως προστάτης της Αεροπορίας Στρατού ο Προφήτης Ηλίας και σε λίγες ημέρες θα υπάρχει στη διάθεση του προσωπικού το Εθνόσημο με τον Προφήτη Ηλία, που μπορούν να φέρουν επάξια στις στολές τους.

«Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, ο πολίτης πρέπει να νιώθει ότι το κράτος λειτουργεί, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα του, του παρέχουν ασφάλεια, όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην πολιτική προστασία, από κινδύνους και φυσικές καταστροφές, όπως ατυχήματα, πυρκαγιές, σεισμούς και πλημμύρες», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως ανέφερε τα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων, που πετούν καθημερινά, νύχτα και μέρα, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, πάνω από τον ηπειρωτι��ό κορμό της χώρας, τα νησιά και τις Ελληνικές θάλασσες, αποδεικνύουν ότι δεν ασκούν ένα επάγγελμα, αλλά λειτούργημα προς όφελος της πατρίδας.

Τον υπουργό Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Ηλίας Λεονάρης, ο φιλοξενών διοικητής της 1ης ΤΑΞ.Α.Σ., ταξίαρχος Ιωάννης Παπαναγνώστου, ενώ παραβρέθηκαν η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο δήμαρχος Κιλελέρ και άλλοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top