Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος: Είμαι 77 ετών και έχω προβλήματα

Ζητά την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με όρους

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος: Είμαι 77 ετών και έχω προβλήματα

​Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε λόγους υγείας αλλά και την ηλικία του, καθώς συμπλήρωσε πλέον τα 77 του χρόνια.

«Η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί τέσσερα και πλέον έτη και η συνεχής παρουσία του στα δικαστήρια είναι γεγονός. Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλλετε άλλα μέτρα. Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο, είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση» είπε η εντολέας του.

Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις στα μάτια του με φλεγμονές «που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή», ενώ το πρόβλημα του –όπως τονίζει- έχει ήδη επιδεινωθεί και ο ίδιος υποφέρει από τεράστιο ψυχολογικό άγχος.

Η εντολέας του κ. Τσοχατζόπουλου επισημαίνει πως ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος και ο κατηγορούμενος θα είναι στη διάθεση του δικαστηρίου οποτεδήποτε χρειαστεί, ενώ υπογραμμίζει πως είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητεί την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με όρους, γιατί ήθελε να προηγηθούν άλλα μέλη της οικογένειάς του: «Άλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή τεσσεράμισι χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο. Γνωρίζω τον φόβο σας ότι μπορεί βγαίνοντας να διαπράξει νέα εγκλήματα. Ξέρετε όμως ότι όλη η περιουσία του έχει δεσμευθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top