Κοτζιάς για 42η επέτειο της τουρκικής εισβολής σε Κύπρο: Υποκλινόμαστε στη μνήμη των πεσόντων

«Διαρκές μέλημα και κορυφαία επιδίωξη της εξωτερικής πολιτικής ο τερματισμός της κατοχής»

«Ο τερματισμός της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής είναι διαρκές μέλημα και κορυφαία επιδίωξη της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την 42η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται και θα παραμείνει στο πλευρό της Κύπρου, αρωγός και συμπαραστάτης του κυπριακού ελληνισμού και του κυπριακού λαού. Στόχος μας είναι η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης, συνολικής και συμφωνημένης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Σήμερα, υποκλινόμαστε στην μνήμη των αδελφών μας που έπεσαν στην Κύπρο το 1974. Εκφράζουμε τον σεβασμό και την πατριωτική ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους υπερασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κύπριους και Ελλαδίτες» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται και δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top