Εκστρατεία για όσους δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται ξεκινά ο Θεοδωράκης

Τι προτείνει το Ποτάμι για δοθεί λύση για χιλιάδες εργαζόμενους με που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα

Εκστρατεία για όσους δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται ξεκινά ο Θεοδωράκης

Εκστρατεία για να καταπολεμηθεί ένα αρνητικό φαινόμενο της εποχής ξεκινά το Ποτάμι.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο facebook, το κόμμα του στρέφει το βλέμμα στην ομάδα των εργαζομένων που δουλεύουν δίχως να πληρώνονται.

«”Δεν έχω λεφτά για να βγω έξω. Δεν έχω καν 1.40 για το μετρό. Έχω να πληρωθώ τρεις μήνες. Δουλεύω και δεν πληρώνομαι”. Είναι μερικές από τις φράσεις που ακούς όλο και πιο συχνά» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος παραθέτει μερικές από τις προτάσεις του κόμματος στο πλαίσιο της εκστρατείας με τίτλο «Δουλεύεις. Πληρώνεσαι;».

Ειδικότερα:

- οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για τρεις μήνες, να ενταχθούν σε προγράμματα αντίστοιχα με αυτά του ταμείου ανεργίας ώστε να λαμβάνουν ένα «επίδομα επισφαλούς εργασίας» το οποίο θα συμψηφιστεί σταδιακά με τους μισθούς τους, όταν ξεκινήσει ξανά η μισθοδοσία τους

- οι τράπεζες να δανειοδοτούν τις επιχειρήσεις στις οποίες χρωστάει το δημόσιο με την προϋπόθεση ότι όλη η δανειοδότηση θα πηγαίνει σε μισθούς.

Μάλιστα, το Ποτάμι ζητά από παθόντες (και μη) να μοιραστούν τις ιστορίες τους με το κόμμα αλλά και να προτείνουν λύσεις.

σωφδ.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top