Τα «μαζεύει» ο Τούρκος πρέσβης - Με νέες διευκρινίσεις ευχαριστεί τους Έλληνες!

Κατεβάζει τους τόνους η Τουρκική Πρεσβεία για τους 8 στρατιωτικούς

Τα «μαζεύει» ο Τούρκος πρέσβης - Με νέες διευκρινίσεις ευχαριστεί τους Έλληνες!

​Να «μαζέψει» τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την Τρίτη επιχείρησε ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, επιρρίπτοντας ευθύνες στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης!

Πιο συγκεκριμένα, η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα σε ανακοίνωσή της διαπιστώνει παρερμηνεία των δηλώσεων του κ.Ουράς, σχετικά με την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτών στη γείτονα χώρα από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ειδικότερα, η τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα διευκρινίζει: «Ο πρεσβευτής (κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τις εξελίξεις στην Τουρκία) τόνισε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Σαββατοκύριακου θα τύχουν μιας δίκαιης και διαφανούς δίκης στην πατρίδα (τους)».

«Δήλωσε (σσ ο Ουράς) ότι η προσδοκία της Τουρκίας είναι ότι θα υπάρξει άμεση έκδοση του στρατιωτικού προσωπικού στην Τουρκία. Αυτό θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών. Από την άλλη, μια αρνητική απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην τουρκική κοινή γνώμη και φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο (ο πρεσβευτής) δεν επιθυμεί, καθώς το βασικό του καθήκον ως πρεσβευτής είναι να βελτιώνει τις διμερείς σχέσεις και να διατηρεί την κατάσταση σταθερή», τονίζουν στην ίδια ανακοίνωση.

«Ο πρεσβευτής ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές στο ανώτατο επίπεδο για την έγκαιρη υποστήριξη και τη συνεργασία που προσέφεραν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και το κράτος του νόμου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

Προκαλεί ο Τούρκος πρέσβης: Δεν έπρεπε η Ελλάδα να επιτρέψει την προσγείωση του ελικοπτέρου!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top