Συνάντηση Mητσοτάκη με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Νέα συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) είχε σήμερα, για τρίτη φορά μέσα σε 6 μήνες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού και δήλωσε ότι οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται. «Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση αυξάνει τον κρατικό παρεμβατισμό, χωρίς, όμως, να ασχολείται -και πολύ περισσότερο να επιλύει- τα σοβαρά θεσμικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει προτείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σχέδιο με 6 άξονες θεσμικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν, όπως είπε, ειδικά την αυτοδιοίκηση του Α' βαθμού, φορέα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σε αυτούς τους άξονες περιλαμβάνονται η διεύρυνση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αλλά και η αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εργαλείων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων ανάπτυξης.

«Καλώ την κυβέρνηση να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά μ�� τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και την προσπάθεια κομματικού εναγκαλισμού της, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε το γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top