Η Χρυσή Αυγή δεν θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο–Δεν μαζεύει τους 200 ο Τσίπρας

Το δήλωσε ο Γιάννης Λαγός στη Βουλή

Η Χρυσή Αυγή δεν θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο–Δεν μαζεύει τους 200 ο Τσίπρας

​Τέλος έλαβε το θρίλερ με τους 200 ψήφους για τον εκλογικό νόμο. Η Χρυσή Αυγή ξεκαθάρισε το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση επί της πρότασης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισηγητής της ΧΑ Γιάννης Λαγός κατά την τοποθέτηση του ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα αποχωρήσει κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου.

«Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε ούτε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ουρά της ΝΔ. Άλλωστε συνέταιροι είστε εσείς οι δύο, εσείς ψηφίζετε τα νομοσχέδια με τον ίδιο τρόπο ακριβώς! Η Χρυσή Αυγή θα αντιδράσει, θα σας τα πούμε “καλά” αυτές τις ημέρες και κατά την ψηφοφορία θα αποχωρήσουμε. Ό,τι εκλογικό νόμο και να φέρετε, ό,τι κόλπο και να σκαρφιστείτε η Χρυσή Αυγή θα αυξάνει τα εκλογικά της ποσοστά, και μόνο αν μας κλείσετε σε φυλακές θα σταματήσει η ΧΑ», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Λαγός.

Με δεδομένη την ισχυρή άρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, να συναινέσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, η κυβέρνηση προσμετρούσε μέχρι πρόσφατα 197 ψήφους:

-Οι 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

-Οι 15 του ΚΚΕ,

-Οι 9 των ΑΝΕΛ,

-Οι 9 από την Ένωση Κεντρώων,

-Ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος,

-Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος που ως γνωστόν, διαφοροποιήθηκε από την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,

-Οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (μέχρι την σημερινή ομιλία του Λαγού!)

Μετά την σημερινή εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα ψάχνει πλέον 3 ψήφους, αλλά... 21!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top