Ναι στην απλή αναλογική λέει ο Κουβέλης, αλλά όχι στην εκλογή ΠτΔ από το λαό

«Πρέπει να αποκρουστεί η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού»

Ναι στην απλή αναλογική λέει ο Κουβέλης, αλλά όχι στην εκλογή ΠτΔ από το λαό

​Για το νέο εκλογικό νόμο και τη δεύτερη αξιολόγηση μίλησε ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη στήριξή του στην απλή αναλογική, εξέφρασε όμως την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό, τονίζοντας ότι είναι σημαντικότερο «να θεσπιστεί το κατάλληλο δημοκρατικό πλαίσιο, ώστε να εκφράζεται ο κάθε πολίτης αμεσότερα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας».

Όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο εκτίμησε πως «με βάση την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών βρισκόμαστε σε θετική τροχιά», αν και αναγνώρισε ότι τίθεται το ζήτημα των μεγάλων πλεονασμάτων.

Ο Φ. Κουβέλης υπογράμμισε ακόμα ότι θα πρέπει από την πλευρά της κυβέρνησης να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην γίνουν υποχωρήσεις για περαιτέρω απελευθέρωση της εργασίας, για το lock out, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top