Ωμή ΠΑΡΑΔΟΧΗ από Μουζάλα: Δίνονται εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ για το προσφυγικό χωρίς να ελέγχονται!

«Υπάρχουν τεράστια ποσά που δε μπορούμε να τα ελέγξουμε» είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ωμή ΠΑΡΑΔΟΧΗ από Μουζάλα: Δίνονται εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ για το προσφυγικό χωρίς να ελέγχονται!

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η ωμή παραδοχή του Γιάννη Μουζάλα στη Βουλή πως δίνονται τεράστια ποσά σε ΜΚΟ για το προσφυγικό χωρίς να γίνεται έλεγχος!

«Δυστυχώς, τα λεφτά που δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς, σε ΜΚΟ, δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Το έχουμε θέσει επανειλημμένως. Υπάρχουν τεράστια ποσά που δε μπορούμε να τα ελέγξουμε» είπε ο κ. Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Ταμείο Ασύλου.

Όπως εξήγησε τα χρήματα που είχε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν 210 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις το 25% πήγε στο ελληνικό κράτος!

«Από τα 210 εκατ. ευρώ τα 59,82 εκατ. ευρώ δόθηκαν στο κράτος και τα 150,62 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς, τους οποίους δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτοί όλοι θα ελεγχθούν αργότερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει η κατανομή. Δεν τα καταφέραμε»!

Δείτε ακόμη:

Η κρίση στην Τουρκία γεννά φόβους για αύξηση των προσφυγικών ροών στην κυβέρνηση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top