Επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά-Βενιζέλο πριν δει τον Τσίπρα: Δεν είχαν κανένα πρόγραμμα!

«Αν η προσπάθεια της κυβέρνησης μου είχε στηριχθεί, η Ελλάδα θα είχε αφήσει πίσω της την κρίση»

Επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά-Βενιζέλο πριν δει τον Τσίπρα: Δεν είχαν κανένα πρόγραμμα!

Επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και την παρούσα κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγες ώρες πριν συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, μιλώντας στη Ρόδο, τόνισε πως τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν είχα�� κανένα πρόγραμμα» και πως αν και τον πολέμησαν ως "αντιμνημονιακοί", τελικά υπέγραψαν πιο σκληρά μνημόνια και έλαβαν πιο σκληρά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ο ίδιος, υπεραμύνθηκε του έργου του ως πρωθυπουργός λέγοντας πως αν η προσπάθειά του είχε στηριχθεί το 2010, σήμερα η Ελλάδα θα είχε αφήσει πίσω την κρίση.

«Τότε, μας πετροβολούσαν όλοι. Η έλλειψη εθνικής συνεννόησης, μας κόστισε δύο, χειρότερα, μνημόνια. Λοιδορήθηκα όσο κανείς, αλλά δεν κρατάω κακία. Δεν θα σταματήσω να δουλεύω για τις αρχές και τα ιδανικά που υπηρέτησα και ως πρωθυπουργός. Είμαι χορτασμένος από εξουσία, δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, με ενδιαφέρει να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση. Ελπίδα υπάρχει. Έχω απίθανη αλλεργία σε αυτή την πελατειακή λογική που θέλει τον πολίτη εξάρτημα κάθε κόμματος, και όχι ελεύθερο πνεύμα δημιουργίας» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος, επανέλαβε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, διαφορετικά -όπως είπε- η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση. Μάλιστα, άφησε εκ νέου αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, ζήτησε από τον τότε πρόεδρο της ΝΔ συνεργασία για να είναι πιο ισχυρή η διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Δείτε ακόμη:

Μπαράζ συναντήσεων για τον εκλογικό νόμο

* Φωτογραφία από rodiaki.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top