Το προσφυγικό «βαραίνει» τις αποφάσεις για τους 8 στρατιωτικούς

Σχόλιο της Κ.Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το προσφυγικό «βαραίνει» τις αποφάσεις για τους 8 στρατιωτικούς

​Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να λύσει έναν πολιτικό, δικαστικό και διπλωματικό γρίφο στην περίπτωση των 8 τούρκων στρατιωτικών που ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως είπε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε 14 ημέρες από την στιγμή που οι τούρκοι στρατιωτικοί θα καταθέσουν αίτημα για άσυλο θα υπάρξει και η απόφαση. Με βάση τον ίδιο νόμο που ισχύει αυτή τη στιγμή για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν στην γνωστή δημοσιογράφο πως «αυτοί οι 8 στρατιωτικοί επιχείρησαν να μπλέξουν την Ελλάδα σε μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση» και ότι «αν χορηγηθεί άσυλο στους συγκεκριμένους 8, τότε πολλοί Τούρκοι θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο, πολλαπλασιάζοντας έτσι το ελληνικό πρόβλημα».

Τα ίδια στελέχη επεσήμαναν στην κυρία Μακρή πως «υπάρχουν πάντα ανοιχτά θέματα με την Τουρκία». Όπως εξήγησε η γνωστή δημοσιογράφος ο Ερντογάν έχει το "κλειδί" να εκβιάζει όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα και αυτό δεν είναι άλλο από το προσφυγικό! Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν τα ελληνοτουρκικά,η ένταση και η κλιμάκωση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή!

«Η κυβέρνηση αποφάσισε με βάση την πολιτική και την διπλωματία, μόνο που δεν το έκανε καθόλου διπλωματικά, γιατί μέσα στη βιασύνη της να πείσει ότι τελικά θα εκδοθούν αυτοί οι 8 στρατιωτικοί, άλλα είπε ο ένας υπουργός και άλλα ο άλλος, έβγαλαν απόφαση πριν καν τους δικάσουν», σχολίασε η κυρία Μακρή, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δούμε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παλιότερα είχε αντιδράσει πολύ έντονα όταν υπήρξε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Απείλησαν στα τούρκικα τους 8 κατηγορούμενους μέσα στη δικαστική αίθουσα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top