Γεροβασίλη: «Εκ��ογές το φθινόπωρο του 2019»

«Η Ελλάδα επιδεικνύει την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση όσον αφορά στην κρίση στην Τουρκία»

​Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απέρριψε για μια ακόμα φορά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, ξεκαθαρίζοντας σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Όσον αφορά στις δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε πως η ελληνική πλευρά επιδεικνύει την απαιτούμενη σύνεση και ψυχραιμία και πως συνολικά ως πολιτικό σύστημα με την ίδια ψυχραιμία θα κινηθεί και τις επόμενες μέρες στις διμερείς μας σχέσεις, χωρίς να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της γείτονος.

«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία -αναφέρομαι και ως Ελλάδα και ως ΕΕ- διέπονται από σταθερές αρχές και δεδομένες προϋποθέσεις. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και ασφαλή�� πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Αναφερόμενη στη δεύτερη αξιολόγηση που ξεκινά το φθινόπωρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων και όπως έχει πει επανειλημμένα ο κ. Κατρούγκαλος, το θέμα που τίθεται είναι η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και θα ζητήσουμε να στηριχθεί αυτό το κείμενο και πολιτικά από τα υπόλοιπα κόμματα», είπε.

Όσον αφορά στον εκλογικό νόμο, απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την άσκηση της εξουσίας με βάση τις κομματικές της προτεραιότητες και επεσήμανε ότι η απλή αναλο��ική συγκαταλέγεται στις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την υπόθεση Siemens τέλος και την εκδίκασή της, η Ο. Γεροβασίλη σημείωσε πως η κυβέρνηση έκανε και κάνει όλα όσα πρέπει για την ομαλή άσκηση του έργου της Δικαιοσύνης.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός κινούν προσωπικά όλες τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για την επιτάχυνση και ομαλή ολοκλήρωση της δίκης. Δυστυχώς έχουν το θράσος να παριστάνουν τους τιμητές όσοι εξέθρεψαν το κράτος-όμηρο στο παλιό πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top