Μητσοτάκης: «Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη»

«Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης της αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημοκρατίας μας»

​Με εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως «η ΝΔ δε θα ανεχθεί παιχνίδια με τη δικαιοσύνη».

«Ενημερώθηκα, σήμερα, από τους εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών Ενώσεων για μία σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, που εύλογα τους απασχολούν. Είδα λειτουργούς που έχουν αίσθηση των συνθηκών και της ευθύνης τους και αξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε επίσης αιχμές εναντίον της κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους».

«Γιατί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Την επιτάσσει το Σύνταγμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη», συνέχισε.

Χαρακτήρισε ακόμα «απαράδεκτη την κατάσταση, την οποία προσφάτως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός» και πρόσθεσε πως «η Νέα Δημοκρατία, με σειρά ενεργειών της, την έχει αναδείξει στη Βουλή των Ελ��ήνων. Οι πολίτες εξοργίζονται από την προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης».

«Για να βγει η χώρα από την κρίση χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι απλό και ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί τη συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο Κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top