Βίτσας: «Δε θα προέτρεχα ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8 στην Τουρκία»

«Πολιτικά αυτό που ευνοεί την Ελλάδα είναι τέτοιες υποθέσεις να λήγουν σύντομα»

Βίτσας: «Δε θα προέτρεχα ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8 στην Τουρκία»

​Για την υπόθεση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Δεν θα προέτρεχα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8. Πρέπει να ακολουθηθεί το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα γεγονός προς επίλυση», είπε ο κ. Βίτσας.

Ερωτηθείς μάλιστα για τις δηλώσεις του Τ. Ερντογάν ότι ο Α. Τσίπρας του είπε πως οι οχτώ θα εκδοθούν στην Τουρκία σε 15 μέρες απάντησε:

«Εμείς μπορούμε να μιλάμε μόνο πολιτικά. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία της αίτησης πολιτικού ασύλου, η εξέταση σε πρώτο βαθμό και η εξέταση σε δεύτερο βαθμό, η οποία διαρκεί περίπου 15 με 25 ημέρες, συνήθως. Το αίτημα έκδοσης που έχει κάνει η τουρκική πλευρά έχει ένα ισχυρό επιχείρημα. Πολιτικά αυτό που ευνοεί την Ελλάδα είναι αυτές οι υποθέσεις να λήγουν γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί που συνδέουν όλο αυτό με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και αυτό θα πρέπει να παρθεί υπόψιν σε πολιτικό επίπεδο. Τις τελευταίες ημέρες δεν σημειώθηκε αυξημένη ροή προσφύγων στην Ελλάδα, αλλά πάντοτε υπάρχει μια ανησυχία για αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top