Εργασιακά, πλεόνασμα και χρέος στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα – Μοσκοβισί

Το πρόγραμμα του Γάλλου επιτρόπου

Εργασιακά, πλεόνασμα και χρέος στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα – Μοσκοβισί

​Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος στις 12:30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα καυτά θέματα της ατζέντας της συνάντησης των δύο ανδρών θα είναι τα εργασιακά, που αποτελούν την καυτή πατάτα για την κυβέρνηση ενόψει και της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο.

Η Αθήνα επιθυμεί την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ οι δανειστές βάζουν θέμα για ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο.

Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν και τα πρωτογενή πλεονάσματα, με την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει ότι ο στόχος του 3,5% είναι μη ρεαλιστικός, αν και στους συνομιλητές του ξεκαθαρίζει ότι θα τον πιάσουμε.

Πάντως ο κ. ��οσκοβισί σε πρόσφατη συνέντευξή του στο πρακτορείο ΜΝΙ τόνισε πως η απόφαση για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μακροπόθεσμα μέχρι το 2018, προτείνοντας να μην ανοίξει στην παρούσα φάση η συζήτηση αυτή.

Τέλος Τσίπρας και Μοσκοβισί θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία να συζητήσουν για το καυτό θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Μετά από τη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα, ο Π. Μοσκοβισί θα λάβει μέρος σε γεύμα εργασίας με τους υπουργούς Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος Επίτροπος θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top