Γεροβασίλη για το πλήρωμα του τουρκικού ελικοπτέρου: Θα τηρηθεί το Διεθνές Δίκαιο αλλά…

«Θα ληφθεί υπόψη ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας»

Δήλωση σχετικά με την προσγείωση τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι το ελικόπτερο θα επιστραφεί στην Τουρκία, ενώ σχετικά με την τύχη του πληρώματος πρόσθεσε ότι θα τηρηθεί το Διεθνές Δίκαιο, αλλά θα ληφθεί υπόψη η εις βάρο�� τους κατηγορία για συμμετοχή στο πραξικόπημα.
Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε:
«Σήμερα το πρωί, στρατιωτικό τουρκικό ελικόπτερο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου εισερχόμενο στον ελληνικό εναέριο χώρο και ζήτησε άδεια αναγκαστικής προσγείωσης.
Το ΓΕΕΘΑ αμέσως επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δόθηκε εντολή να συνοδέψουν το ελικόπτερο δύο μαχητικά αεροσκάφη, μέχρι την ασφαλή προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Εκεί η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους 8 επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στις τουρκικές Αρχές.
Σε ό,τι αφορά στους οκτώ συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λα��βάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top