ΠΑΓΩΜΕΝΗ η διεθνής κοινότητα! Καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια

Όλοι στο πλευρό της Γαλλίας

ΠΑΓΩΜΕΝΗ η διεθνής κοινότητα! Καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια

​Φρίκη και αποτροπιασμό για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε η Γαλλία εκφράζει σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, με Ευρώπη και ΗΠΑ να διαμηνύουν ότι πρόκειται για μια επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε «την βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση», σε ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα 15 κράτη μέλη του, τα οποία εξέφρασαν «τη βαθιά τους συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης και στη γαλλική κυβέρνηση».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβώσουν την τύχη των Αμερικανών πολιτών στη Νίκαια», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στη Γαλλία κάθε αρωγή που θα χρειαστεί.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας πάλι, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία στην οποία αναφέρει:

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες μετά την επίθεση που όπως φαίνεται σημειώθηκε κατά τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλλης στη Νίκαια. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, ακολουθήστε τις οδηγίες των γαλλικών αρχών».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της ΕΕ. Θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα», έγραψε στο Twitter.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ, προσερχόμενος στη σύνοδο της ASEM δήλωσε «συγκινημένος και λυπημένος από την τρομερή δοκιμασία που χτύπησε την όμορφη πόλη της Νίκαιας αυτή την ημέρα της ��θνικής εορτής».

Παράλληλα εξέφρασε την μεγαλύτερη αλληλεγγύη του προς τα θύματα , τις οικογένειές τους και όλους τους Γάλλους άνδρες και γυναίκες. «Σήμερα βυθιζόμαστε όλοι στο πένθος μετά από αυτή την άνανδρη τρομοκρατική πράξη» και πρόσθεσε:

«Η Γαλλία μπορεί να υπολογίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αποφασιστικότητά μας θα παραμείνει σταθερή , όπως και η ενότητά μας».

Νωρίτερα, επίσης προσερχόμενος στη Σύνοδο της ASEM, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντ. Τούσκ είχε δηλώσει πως «είναι παράδοξο πως οι επιθέσεις έγιναν εναντίον πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την ελευθερία την ισότητα και την αδερφοσύνη».

Τόνισε μάλιστα πως «η Ευρώπη στέκει ενωμένη στο πλευρό του γαλλικού λαού και της γαλλικής κυβέρνησης στον αγώνα εναντίον της βίας και του μίσους».

Για μια «βάρβαρη επίθεση» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρεντέρ, ενώ μέσω Twitter εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η φρίκη για την επίθεση στη Νίκαια δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους Γάλλους φίλους μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας πάλι, Γιόαχιμ Γκάουκ εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σημειώνοντας:

«Η 14η Ιουλίου, η μέρα που η Γαλλία γιορτάζει την εθνική της επέτειο, συμβολίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, οι οποίες είναι και δικές μας αξίες. Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου. Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας».

Διαβάστε επίσης:

Ο ΤΡΟΜΟΣ επέστρεψε στη Γαλλία! Μακελειό στη Νίκαια με τρελό φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Γέμισε ΠΤΩΜΑΤΑ η Νίκαια – Αίμα και ουρλιαχτά παντού

Το ΝΕΚΡΟ κοριτσάκι με την κούκλα του- Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ εικόνα από το μακελειό της Νίκαιας

«Σφαγή και τρόμος στη Νίκαια»: Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου για το μακελειό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top