Αλεξιάδης στη Βουλή: 600.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ

Δεν σχεδιάζει τροποποίηση στο καθεστώς ένταξης στον ΦΠΑ

Επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ότι εκείνοι οι οποίοι θα πληρώσουν επιπλέον ΕΝΦΙΑ είναι 600.000 φορολογούμενοι, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλη για το θέμα των αξιών επί των οποίων θα υπολογιστεί ο φόρος ακινήτων.
Όπως υποστήριξε, οι υπόλοιποι δεν θα επιβαρυνθούν, ενώ ανέφερε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση αντικειμενικές αξίες, που βρίσκονται κοντά ή είναι χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.
Η κυβέρνηση δεν εξετάζει προς το παρόν ενδεχόμενη τροποποίηση του ορίου ένταξης στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. αλλά το όριο αυτό θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας επίσης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ.
Στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης είχε θέσει το θέμα της αύξησης του ορίου για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ τζίρο στις 15.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top