Σ��ο Μαξίμου σκέφτονται τώρα και τη μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 2,5%

Εντείνει τις πιέσεις στα μικρά κόμματα

Στο Μαξίμου σκέφτονται τώρα και τη μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 2,5%

Το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου 3% για την είσοδο στη Βουλή εξετάζει σοβαρά ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση και να επιτευχθεί ο στόχος των 200 ψήφων στη Βουλή, ώστε να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό άφησε να εννοηθεί την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει την πρωτοβουλία αυτή στη Βουλή.

Στο Μαξίμου, μετά από τις πρώτες συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν στην Επιτροπή της Βουλής εκτιμούν πως με την ενδεχόμενη μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή θα πιεστούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο εσωτερικό τους ακροατήριο για τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόρριψη μια τέτοιας ευνοϊκής ρύθμισης για τα μικρά κόμματα.

Ειδικά για το Ποτάμι που οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν να μην φτάνει το 3%, θα είναι εξαιρετικά άβολο να απορρίψει πρόταση της κυβέρνησης για μείωση του ορίου στο 2,5%.

Άγνωστη παραμένει η στάση του ΚΚΕ που ζητά την κατάργηση του ορίου εισόδου, ενώ οι ΑΝΕΛ χθες, δια στόματος του υφυπουργού Επικρατείας, Τ. Κουίκ έδωσε το πράσινο φως για μείωση του ορίου στο 2,5%, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ΑΝΕΛ θεωρούν ότι αυτό αποτελεί ένα όριο ασφαλείας για τα εθνικά ζητήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top