Φουλ επίθεση από Μητσοτάκη: Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο για να γαντζωθούν στην εξουσία

«Παρωδία ο διαγωνισμός για τις άδειες των καναλιών – Ζητάμε εκλογές το συντομότερο»

Φουλ επίθεση από Μητσοτάκη: Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο για να γαντζωθούν στην εξουσία

Φουλ επίθεση εναντίον της κυβέρνησης έπαιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.

«Μέρα με τη μέρα ο πολιτικός χάρτης της χώρας αλλάζει, το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ είναι πολύ ισχυρό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ασκούμε σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και αποκρούουμε τον ανέξοδο λαϊκισμό και την παροχολογία» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

«Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές»

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές που δεν έχουν κανέναν φραγμό και κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην καρέκλα».

159036.jpg
«Στο εξάμηνο που πέρασε αποκαλύφτηκε το υποκριτικό διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων & των αποκρατικοποιήσεων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «λαϊκιστικά μορφώματα που καταφεύγουν ακόμη και στον καθεστωτισμό για να γαντζωθούν στην εξουσία».

Κάλεσμα στους δημοκρατικούς βουλευτές να καταψηφίσουν τον νόμο

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία και δεσμεύτηκε πως «η οποιαδήποτε σχετική πλειοψηφία θα ακυρωθεί από την πλειοψηφία της επόμενης Βουλής». Άφησε, μάλιστα, έντονες αιχμές κατά του κυβερνητικού επιτελείου λέγοντας πως για τη ΝΔ «ο εκλογικός νόμος δεν ήταν ποτέ εργαλείο για κομματικές μεθοδεύσεις».

Ο ίδιος, έκανε έκκληση «στους δημοκράτες βουλευτές όλων των κομμάτων» να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Όπως είπε, η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ «αντιβαίνει στη απλή λογική», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή τονίζοντας ότι «ο ίδιος που προτείνει την απλή αναλογική, πριν από λίγες μέρες έλεγε ότι θα φέρει ακυβερνησία»!

Επίθεση και για τις τηλεοπτικές άδειες: Πρόκειται για παρωδία

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση περιφρονεί τους θεσμούς και μεθοδεύει τον πλήρη έλεγχο των μέσων ενημέρωσης.

158989.jpg
«Η κυβερνητική μεθόδευση για την χειραγώγηση της διαδικασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ένα διαγωνισμό-παρωδία» είπε και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Παππάς θέλει να δείξει στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς, οφείλει να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για το αν η παράκαμψη του ΕΣΡ είναι σύννομη. Εμείς θα επαναφέρουμε τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ».

Η εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο θα γίνει
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο θα γίνει.
«Για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, με κάθε λεπτομέρεια», είπε και πρόσθεσε: «Αν η πρότασή μας για εξεταστική δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία τώρα, θα την συγκεντρώσει στην αμέσως επόμενη Βουλή».

«Ζητάμε εκλογές για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση»

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για την οικονομία (πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% και ανάπτυξη στο 4%), ενώ ζήτησε εκ νέου εκλογές.

«Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση. Γι' αυτό ζητήσαμε εκλογές και εξακολουθούμε να τις ζητάμε το συντομότερο δυνατό. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, όλη την κοινωνία. Αποστολή μας είναι να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top