Μητσοτάκης: «Το περιβάλλον δεν είναι προνομιακό πεδίο της Αριστεράς»

Να δοθεί πολιτική απάντηση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής ζήτησε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Την ανάγκη να δοθεί μια πολιτική απάντηση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Κωσταντίνος Καραμανλής, με θέμα «Κλιματική αλλαγή και νέες πολιτικές: Διεθνής Κοινότητα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το Ινστιτούτο Δημοκρατίας για τη συζήτηση την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα επίκαιρη. Όπως είπε, πρέπει να δοθεί μια πολιτική απάντηση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, εκφράζοντας την άποψη πως δυστυχώς τέτοια ζητήματα δεν τα συζητούμε στην Ελλάδα.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, τόνισε πως η ΝΔ έχει συμβάλει πολιτικά να καταρρίψει τον μύθο πως η ευαισθησία του περιβάλλοντος αποτελεί προνομιακή πεδίο της αριστεράς.
«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός» και το «φαινόμενο αυτό είναι ανθρωπογενές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην άνοδο της θερμοκρασίας και τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στον πλανήτη, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να τεθούν φιλόδοξοι στόχοι για τον περιορισμό των αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. «Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι ένα ζήτημα παγκόσμιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τα 5 κύρια σημεία της συμφωνίας του Παρισιού, την οποία και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική.
Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως, επεσήμανε πως η βασική αδυναμία αυτών των πολιτικών συμφωνιών είναι ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί κυρώσεων. «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μομέντουμ για να ασκηθούν και πιέσεις στις ηγεσίες των χωρών» είπε, ενώ αναφέρθηκε με μελανά χρώματα στις προβλέψεις που υ��άρχουν για την Ελλάδα.
«Αυτή η συζήτηση είναι ιδιαίτερα επίκαιρη στη χώρα μας γιατί πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή των χωρών που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι σε μια περιοχή που βρίσκεται στο κόκκινο» τόνισε, αναφερόμενος σε προβλέψεις για αύξηση της στάθμης της θάλασσας, σε περισσότερες μέρες καύσωνα, αλλά και σε ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top