Ψήφο στους απόδημους Έλληνες και σπάσιμο της Β’ Αθηνών ζητά η ΝΔ με τροπολογία

Βορίδης: Μπορούμε να πετύχουμε ευρεία συναίνεση σε αυτά τα σημεία

Ψήφο στους απόδημους Έλληνες και σπάσιμο της Β’ Αθηνών ζητά η ΝΔ με τροπολογία

Τροπολογία με δύο σημαντικές προτάσεις κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο.

Η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει τη δυνατότητα άσκησης εκλογικού δικαιώματος κατά τις βουλευτικές εκλογές του Απόδημου Ελληνισμού και εκλογέων που βρίσκονται στην αλλοδαπή, ενώ προβλέπει και το «σπάσιμο» στα τρία της εκλογικής Περιφέρειας Β’ Αθηνών του νομού Αττικής σε τρεις περιφέρειες.

«Αυτά είναι σημεία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει -εάν συμφωνεί και η κυβέρνηση- ευρεία συναίνεση. Είναι σημεία τα οποία έθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Είναι σημεία τα οποία είναι θετικά και θα μπορούσαν άμεσα να ισχύσουν» τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

«Αντιθέτως, η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας επιλέγουν μία διχαστική πολιτική σε ζητήματα στα οποία υπάρχει σφοδρότατη διαφωνία και αντίρρηση, όπως είναι το θέμα της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και βεβαίως της μείωσης του ορίου ηλικίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος» πρόσθεσε ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ και Συ��τονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top