Κοτζιάς: Η μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens εστάλη στις 13 Μαΐου

Τι είπε ο Υπουργός Εξωτερικών για την αναβολή της δίκης

Κοτζιάς: Η μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens εστάλη στις 13 Μαΐου

Το ότι το δεύτερο μέρος της μετάφρασης του βουλεύματος για τη Siemens εστάλη στις 13 Μαΐου στην Εισαγγελία Εφετών, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, λίγο μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το δικαστήριο που κλήθηκε να δικάσει την υπόθεση της Siemens για το σκέλος της σύμβασης για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ (8002/1997 με 64 κατηγορούμενους στο εδώλιο), αποφάσισε την αναβολή της δίκης επ’ αόριστον, καθώς δεν έχουν μεταφραστεί τα έγγραφα της δικογραφίας στην μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Λίγη ώρα αφότου το Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τα περί μη ολοκλήρωσης της μετάφρασης, ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι η αποστολή της μετάφρασης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε τον Μάιο, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτό πραγματοποιήθηκε μετά από την εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να λάβει το δεύτερο μέρος της μετάφρασης του βουλεύματος στις 13 Μαΐου, ενώ το πρώτο μέρος είχε διαβιβαστεί τον Νοέμβριο του 2015.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top