Νικολόπουλος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Θα υπερψηφίσω τον εκλογικό νόμο

Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα καταργηθεί το όριο του 3%

Αισιόδοξος δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την πρόταση που του κατέθεσε για κατάργηση του ορίου του 3%.
Όπως ανέφερε « ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε αυτή μας την πρόταση και είπε ότι θα την εξετάσει πολύ σοβαρά».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι θα δώσει την ψήφο του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Και θα το κάνουμε εμείς ως εκφραστές της κλασικής κεντροδεξιάς», ανέφερε, ενώ ισχυρίσθηκε ότι είναι πά��α πολλοί αυτοί που έχουν πολιτική και κομματική αφετηρία τη ΝΔ και νιώθουν άστεγοι . «Η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα επιτρέψει να εκφραστούμε χωρίς να κάνουμε παραχωρήσεις» τόνισε.
Στο ερώτημα εάν φάνηκε αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για τη συγκέντρωση των 200 ψήφων απάντησε: «Νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια και ενδεχομένως κι αν δει και την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, μπορεί όντως αρκετοί να το ξανασκεφτούν».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε ακόμα ότι είπε στον πρωθυπουργό, πως πρέπει να είναι «πιο γενναίο το βήμα», με κατάργηση του 3% και ειδικότερα να τεθεί όρος, πως για να μπει στη Βουλή ένα κόμμα που έχει συγκεντρώσει το 1%, θα πρέπει σε αρκετές από τις 7 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας να έχει ως ελάχιστο το 1%, ενώ ταυτόχρονα με την ψήφιση του νόμου, να απαγορευθεί η μεταδημότευση.
Αυτό, πρόσθεσε, θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα αμιγώς μειονοτικό κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top