Νικολόπουλος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Θα υπερψηφίσω τον εκλογικό νόμο

Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα καταργηθεί το όριο του 3%

Νικολόπουλος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Θα υπερψηφίσω τον εκλογικό νόμο
Αισιόδοξος δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την πρόταση που του κατέθεσε για κατάργηση του ορίου του 3%.
Όπως ανέφερε « ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε αυτή μας την πρόταση και είπε ότι θα την εξετάσει πολύ σοβαρά».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι θα δώσει την ψήφο του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Και θα το κάνουμε εμείς ως εκφραστές της κλασικής κεντροδεξιάς», ανέφερε, ενώ ισχυρίσθηκε ότι είναι πά��α πολλοί αυτοί που έχουν πολιτική και κομματική αφετηρία τη ΝΔ και νιώθουν άστεγοι . «Η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα επιτρέψει να εκφραστούμε χωρίς να κάνουμε παραχωρήσεις» τόνισε.
Στο ερώτημα εάν φάνηκε αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για τη συγκέντρωση των 200 ψήφων απάντησε: «Νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια και ενδεχομένως κι αν δει και την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, μπορεί όντως αρκετοί να το ξανασκεφτούν».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε ακόμα ότι είπε στον πρωθυπουργό, πως πρέπει να είναι «πιο γενναίο το βήμα», με κατάργηση του 3% και ειδικότερα να τεθεί όρος, πως για να μπει στη Βουλή ένα κόμμα που έχει συγκεντρώσει το 1%, θα πρέπει σε αρκετές από τις 7 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας να έχει ως ελάχιστο το 1%, ενώ ταυτόχρονα με την ψήφιση του νόμου, να απαγορευθεί η μεταδημότευση.
Αυτό, πρόσθεσε, θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα αμιγώς μειονοτικό κόμμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top