Στη Βουλή η δικογραφία κατά Ξανθού και Πολάκη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά Γεωργιάδη και Τζαβάρα

Στη Βουλή η δικογραφία κατά  Ξανθού και Πολάκη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Στη Βουλή διαβιβάστηκε μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη . Η αναφορά σχετιζόταν με το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών των ΜΕΘ.
Η υπόθεση αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την συγκέντρωση των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των, περίπου 3.000, υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι μηνυτές καταγγέλλουν παρεμβάσεις στον προσωρινό κατάλογο που είχε συνταχθεί για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του επίμαχου διαγωνισμού.
Πάντως, ��ο κομμάτι της δικογραφίας που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση παραμένει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Έτσι, στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του πολιτικού γραφείου του κ. Πολάκη τα οποία φέρονται να χειρίστηκαν τους σχετικούς φακέλους οι οποίοι περιείχαν προσωπικά δεδομένα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top