Μαξίμου: Προχωράμε κανονικά για τον εκλογικό νόμο, δεν μετράμε κουκιά

Μίνι υπουργικό συμβούλιο και για αναθεώρηση συντάγματος - κοινωνική πολιτική

Μαξίμου: Προχωράμε κανονικά για τον εκλογικό νόμο,  δεν μετράμε κουκιά
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου («μίνι υπουργικό» όπως την αποκαλούν) έγινε σήμερα όπως κάθε Δευτέρα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων υπουργών.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι έγινε συζήτηση σε τρεις κυρίως άξονες: Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κοινωνική πολιτική.
«Προχωράμε κανονικά, δε μετράμε κουκιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικού στελέχους για το αν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή το έχει το ΠΑΣΟΚ «που για λόγους τακτικισμού απορρίπτει ένα πάγιο αίτημά του όπως η απλή αναλογική», αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα το Ποτάμι για τον εκλογικό νόμο.
«Προχωράμε με βάση την πρότασή μας» ανέφερε το ίδιο στέλεχος, ενώ επισήμανε ακόμα ότι όποιος δε μπει σε αυτή την συζήτηση «είναι εγκλωβισμένος σε τακτικισ��ούς» και ότι «για να περάσει στη νέα φάση που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα χρειάζεται συναινέσεις και συνεργασίες».
Για τη συνταγματική αναθεώρηση το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι η Επιτροπή Κατρούγκαλου εργάζεται πάνω στη διατύπωση της κυβερνητικής πρότασης και ότι «προχωράει επίσης το θέμα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας».
Για την κοινωνική πολιτική αναφέρουν ότι αποφασίσθηκε το επόμενο διάστημα να διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις.
Συζητήθηκαν ακόμη οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως το νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες, τις δημόσιες συμβάσεις, τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο κ.α.
Έγινε επίσης ενημέρωση σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και ότι βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης των φακέλων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top