Κουρουμπλής για εκλογικό νόμο: «Πρέπει να επιλέξουν το δέντρο ή το δάσος»

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των τηλεοπτικών αδειών

Κουρουμπλής για εκλογικό νόμο: «Πρέπει να επιλέξουν το δέντρο ή το δάσος»

​Να επιλέξουν το δέντρο ή το δάσος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται πριν από ένα χρόνο ότι η απλή αναλογική είναι επιλογή, ότι το μπόνους είναι αντισυνταγματικό και τώρα να έχουν άλλους προβληματισμούς», είπε ο κ. Κουρουμπλής και σχολίασε με δεικτικό τρόπο τη στάση που κρατά στο θέμα το ΠΑΣΟΚ.

«Η περίπτωση του μπόνους, αν αφορούσε το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι θα έλεγε κανείς ότι έχει μια λογική βάση. Όμως το ΠΑΣΟΚ μιλά για μπόνους πάνω από 40-42% το οποίο αυτή τη στιγμή αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», είπε.

Παραδέχθηκε πάντως πως ο στόχος των 200 ψήφων είναι δύσκολος.

«Είναι δύσκολος αλλά επιτεύξιμος ο στόχος των 200 ψήφων για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Το θέμα είναι πολιτικό για τα κόμματα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον κ. Βενιζέλο πώς θα αναπτύξει τη θέση του χωρίς να κατηγορηθεί για αναξιοπιστία», είπε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, εμφανίστηκε ελαστικός σε μια ενδεχόμενη αύξηση του αριθμού που θα εγκριθεί.

«Το να θέλουν να υπάρχουν ένα, δύο κανάλια παραπάνω, να το δούμε , αλλά όχι να υπάρχουν κανάλια που ζουν με θαλασσοδάνεια», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top