Λιτότητα και ΠΑΛΙ λιτότητα ψηφίζει η Μέρκελ! «Βρήκαμε τη σωστή συνταγή για την Ελλάδα»

Απάντησε στις… μπηχτές του Μπαράκ Ομπάμα

Λιτότητα και ΠΑΛΙ λιτότητα ψηφίζει η Μέρκελ! «Βρήκαμε τη σωστή συνταγή για την Ελλάδα»

​Την πολιτική της αβάσταχτης λιτότητας που έχει επιβληθεί κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου υπερασπίστηκε με σθένος για μια ακόμα φορά η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, απαντώντας έτσι και στα καρφιά του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το Σάββατο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF υποστήριξε πως η κυβέρνησή της δεν ήταν η μόνη που υποστήριξε πως η πολιτική της λιτότητας είναι η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ.

Έσπευσε μάλιστα να τ��νίσει, υπερασπιζόμενη την πολιτική αυτή, ότι οι Ευρωπαίοι βρήκαν την καλύτερη λύση για την Ελλάδα, η οποία όμως έχει βυθίσει τη χώρα μας σε έξι χρόνια απίστευτης ύφεσης και φτώχειας.

«Σε ό,τι αφορά στην γερμανική πολιτική λιτότητας, η Γερμανία υποστήριξε μια θέση - όχι μόνη της -, η οποία λέει ότι χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βεβαίως δημοσιονομική σταθερότητα. Διότι είδαμε, όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, ότι η Ελλάδα έχει 14% έλλειμμα, και βρήκαμε το σωστό μίγμα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να έχουμε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και να μην δημιουργηθούν οι θέσεις κάπου αλλού», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ομπάμα κατά της λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη

ΟΛΑ όσα είπαν Τσίπρας-Ομπάμα για χρέος, προσφυγικό και Κυπριακό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top