Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ισραήλ

«Η συνεργασία μας μπορεί να φέρει επενδύσεις»

​Με τον πρόεδρο του Ισραήλ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης και στο επίκεντρο της συνάντησης αυτής βρέθηκε η οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στον τουρισμό, σημειώνοντας πως ήδη 400.000 Ισραηλινοί επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, επισημαίνοντας πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια συνεργασίας στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, της αγροτοδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης πολλές εταιρείες start ups και είδε από πρώτο χέρι πώς το Ισραήλ ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

«Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την κυβέρνηση στον τομέα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αλλά σίγουρα το Ισραήλ μπορεί να μας διδάξει πολλά για το πως στηρίζονται νέες επιχειρήσεις, πως μεγαλώνουν, πως προσελκύουν κεφάλαια και πως τελικά δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο για την ελληνική οικονομία σήμερα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top