Τα σχέδια του Τσίπρα για νέο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και η αντίδραση της Μέρκελ – “He is the master”

Τι σκέφτεται ο πρωθυπουργός για το φθινόπωρο

Τα σχέδια του Τσίπρα για νέο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και η αντίδραση της Μέρκελ – “He is the master”

​Ιδιαίτερα χαλαρός ήταν ο πρωθυπουργός κατά την επιστροφή του από το Πεκίνο και είχε διάθεση για πολλές αποκαλύψεις στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν. Έτσι, σύμφωνα με τα Νέα, στα 38.000 πόδια, ο Α. Τσίπρας δεν έκρυψε τις σκέψεις του για τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος μετά το Brexit και την εκπεφρασμένη πρόθεση του Ματέο Ρέντσι να παραιτηθεί αν χάσει τη μάχη του δημοψηφίσματος.

«Εγώ θα κάνω δημοψήφισμα για να το κερδίσω», φέρεται σύμφωνα με τα Νέα να είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ο Ιταλός πρωθυπουργός του είχε εξομολογηθεί πως αν χάσει θα φύγει, αν κερδίσει θα πάει μπροστά.

Μάλιστα συνεργάτες του Α. Τσίπρα φέρονται να επεσήμαναν πως ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο των δημοψηφισμάτων, μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ενώ κάποιος από τους παριστάμενους στην κουβέντα είπε αστειευόμενος πως ο Τσίπρας μπροστά στον Κάμερον και τον Ρέντσι εμφανίζεται ως… δεινόσαυρος σε αυτές τις διαδικασίες από τους ηγέτες της ΕΕ.

Τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα φέρεται να είπε στους συνομιλητές του ότι στην τελευταία σύνοδο κορυφής που έγινε για το Brexit, η Άνγκελα Μέρκελ είπε στους υπόλοιπους πως «Alexis is the master»!

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δημοψηφισμάτων στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο και μάλιστα φέρεται να του πρότεινε να μπουν σε δημοψήφισμα τα άρθρα στα οποία δε συμφωνεί η ΝΔ, πρόταση όμως που απέρριψε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι οι επόμενες εκλογές θα μπορούσαν να είναι δημοψηφισματικού χαρακτήρα.

«Αφού θα ήθελες να είναι δημοψηφισματικού χαρακτήρα η επόμενη εκλογική αναμέτρηση γιατί δεν αποδέχεσαι την απλή αναλογική; Πώς γίνεται να έχουν τέτοιο χαρακτήρα οι εκλογές εάν κάποιος από τους δύο θα έχει πάρει μπόνους 50 εδρών;» είναι μια φράση που αποδίδεται στον Αλέξη Τσίπρα από ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Ο Α. Τσίπρας άλλωστε φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του ότι οι Έλληνες θέλουν τα δημοψηφίσματα και είναι υπέρ αλλαγών, όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top