Ξέσπασε ΚΟΝΤΡΑ ανάμεσα στον Α. Γεωργιάδη και την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Πόλεμος ανακοινώσεων μετά από δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΝΔ

​Ένας νέος πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ ξέσπασε σήμερα όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, βγήκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πολιτική υπερφορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα είμαι εδώ στην εκπομπή να με ρωτάς γι’ αυτά που θα ανακοινώσουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. ��α είμαι εδώ πράγματι, εάν υπάρχει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ».

Κληθείς να δώσει διευκρινήσεις γι’ αυτό που είπε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως πρωτοκλασάτος υπουργός του είπε:

«Μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε. Δεν τον αφήνουμε με τίποτα να παίζει. Ο νόμος έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ».

Βέβαια ο κ. Γεωργιάδης δεν αποκάλυψε το όνομα του υπουργού, είπε όμως ότι ανήκει στον πολύ στενό κύκλο του πρωθυπουργού, ότι η συζήτηση που είχε μαζί του ήταν ιδιωτική και αν προκληθεί θα αποκαλύψει και την ταυτότητα του υπουργού.

Παππάς: «Ο διαγωνισμός για τις άδειες θα γίνει»

Όπωςέγραψε και το star.gr νωρίτερα η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθάρισε πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει, κατηγορώντας τη ΝΔ για απροκάλυπτη στήριξη των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Οργισμένη ανακοίνωση από ΓΓΕΕ

Ακολούθησε η οργισμένη απάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσου ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον Α. Γεωργιάδη τονίζοντας ότι:

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης προέβη, ως αυτόκλητος (ελπίζουμε) υποστηρικτής συμφερόντων, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στην ακόλουθη δήλωση: “Πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε μην ανησυχείς ο ΣΚΑΙ θα κλείσει οπωσδήποτε”.

Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν σαθρά, οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία.

Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, ενώ στηρίζεται σε ήδη δοκιμασμένη μεθοδολογία δημοπράτησης φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης.

Η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τ��υς. Το άνοιγμα των προσφορών από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό.

Τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (www.media.gov.gr )».

ΝΔ: «Ο Υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς στήνει σύστημα διαπλοκής»

Στο ίδιο ύφος όμως ήταν και η απάντηση τη ΝΔ, η οποία αναφέρει:

«Ο Υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλ��κής. Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας.

Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης.

Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του. Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θ�� αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top