Στο Ισραήλ Ο Κ. Μητσοτάκης – Πρώτο θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό

Συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Στο Ισραήλ Ο Κ. Μητσοτάκης – Πρώτο θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό

​Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις διεθνείς συναντήσεις του με στόχο την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας, αλλά και του σχεδίου του για την Ελλάδα της μετά λαϊκισμού εποχής, όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, θα έχει συναντήσεις στη συνέχεια με πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας, με τους οποίους θα ζητήσει εκτός των οικονομικών ζητημάτων και θέματα που αφορούν στις γεωπολιτικές και γεωστρτηγικές εξελίξεις, στα ενεργειακά ζητήματα, στην περιφερειακή συνεργασία, στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο.

Ξεχωριστή θέση στην ατζέντα των επαφών του κ. Μητσοτάκη θα έχει το προσφυγικό, καθώς σύμφωνα με πηγές από τη Λεωφόρο Συγγρού, το θέμα σχετίζεται με την κρίση στη Συρία και την επικίνδυνη ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, θα αναδείξει το σταθεροποιητικό περιφερειακό ρόλο που μπορεί και θέλει να ασκήσει η Ελλάδα με διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας σε ευρύτατο φάσμα τομέων, πάντα στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, των σχέσεων καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top