Στην Αθήνα στις αρχές Αυγούστου ο Ντάισελμπλουμ για να ξεκινήσει η β’ αξιολόγηση!

Την ίδια ώρα που το ΔΝΤ απαιτεί νέα μέτρα στα εργασιακά και η Ελλάδα έχει μείνει χωρίς συμμάχους

Στην Αθήνα στις αρχές Αυγούστου ο Ντάισελμπλουμ για να ξεκινήσει η β’ αξιολόγηση!
«Καυτό» αναμένεται το καλοκαίρι στην οικονομία, επισήμανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, που παρουσίασε σήμερα ο Παναγιώτης Στάθης.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, έρχεται στην Ελλάδα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, όπως αποκαλύπτει στο αυριανό της φίλο η εφημερίδα «Αγορά»!
Και μπορεί τώρα να μην υπάρχει Γ. Βαρουφάκης για να του πει… «γουάου», αλλά ένας διαφορετικός στο στυλ Ε. Τσακαλώτος, όμως η νέα διαπραγμάτευση μόνο εύκολη δεν προβλέπεται.
Την ίδια ώρα «ανώμαλη προσγείωση» για τις φιλοδοξίες του Μαξίμου αποτελούνοι σημερινές συστάσεις του ΔΝΤ, μέσω της έκθεσής του για την ευρωζώνη, στην οποία ζητά κι άλλα μέτρα στα εργασιακά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Λαγκάρντ διαμηνύει σε αυτήν ότι θεωρεί τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα… «υψηλό» συγκρι τικά με άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά σε σχέση με το ΑΕΠ!
Για μία ακόμη φορά ζητά επίσης πλήρη άνοιγμα στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του μηχανικού και του φορτοεκφορτωτή.
Το χειρότερο είναι ότι δεν έχει συμμάχους πλέον η Ελλάδα, ενώ ο Ολάντ που στο παρελθόν έλεγε μια καλή κουβέντα υπέρ των ελληνικών θέσεων, έχει περάσει έναν τέτοιο σκληρό νόμο στα εργασιακά για τη χώρα του, που δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top