Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας καθοδηγούσε για το Plan X»

«Είχε τα πόδια του σε δύο βάρκες»

Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας καθοδηγούσε για το Plan X»

​Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά με αφορμή τις αποκαλύψεις για το Plan B του Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ε. Βενιζέλος, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρωθυπ��υργό καθοδηγούσε ο ίδιος το Plan B.

«Είναι άλλο πράγμα μια χώρα να έχει σχέδιο προστασίας χρηματοπιστωτικής και χρηματοοικονομικής της χώρας και άλλο μια κυβέρνηση με τη βοήθεια αλλοδαπών ιδιωτών να εκπονεί σχέδιο καταστροφής της χώρας. Εδώ δεν επρόκειτο για πλάνο Β, αν μας συνέβαινε κάτι κακό -που δεν το θέλουμε- να ξέρουμε τι να κάνουμε. Εδώ ήταν ένα plan X που ήταν ένα εναλλακτικό πολιτικό σενάριο με επιλογή και βούληση των κυβερνώντων ή έτσι τουλάχιστον το είχε καταλάβει ο κ. Bαρουφάκης και ο κ. Γκαλμπρέιθ», είπε και συνέχισε:

«Όταν ο κ. Τσίπρας έκανε την αναγκαστική στροφή και ευτέλισε το δημοψήφισμα που ο ίδιος προκάλεσε μετατρέποντας το "όχι" σε "ναι" και μας οδήγησε στη συμφωνία του τρίτου μνημονίου και μετά του τρίτου plus και μετά του διαρκούς μνημονίου και της παράδοσης στη χρηματοοικονομική διοίκηση της τρόικας, τότε ο κ. Βαρουφάκης έφυγε, όπως έφυγαν ο κ. Λαφαζάνης και η κ. Κωνσταντοπούλου. Έφυγαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι έπαιζε με δύο σενάρια, είχε τα πόδια του σε δύο βάρκες και αυτό είχε ένα τραγικό αποτέλεσμα για την οικονομία της χώρας. Έχουμε πάει χρόνια πίσω, έχουμε πάει πολλά επίπεδα πίσω. Το κόστος ήταν τεράστιο».

Τέλος, σε επισήμανση πως πολλοί λένε ότι ο ίδιος κρατά τόσο σκληρή στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει σκέψεις για μελλοντική συνεργασία με τη ΝΔ, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top