Παράπονα και προειδοποιήσεις από την Λαγκάρντ -"Μας χρησιμοποίησαν" είπε

"Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς το ΔΝΤ" τόνισε

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρησιμοποιήθηκε ως ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος στην Ελλάδα». Αυτό δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επαναλαμβάνοντας ότι το ΔΝΤ θα εξετάσει τη συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα υπό προϋποθέσεις.

«Το ΔΝΤ είναι ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος στην Ελλάδα. Θα δεσμευθούμε για χρηματοδότηση, εάν υπάρξουν λογικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμοστούν κάποιες σοβαρές μεταρρυθμίσεις και εάν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Υπάρχουν, όμως, και άλλες λύσεις και το να μην δώσει χρήματα το ΔΝΤ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό θα αποδειχθεί αρνητικό για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ, εξηγώντας ότι η μη συμμετοχή του Ταμείου δεν σημαίνει και την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχτηκε πάντως ότι το Ταμείο θα πρέπει να εξετάσει μελλοντικά τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει πολλά καλά και έχει βγάλει πολλούς ανθρώπους από τη φτώχεια. Με τον ίδιο τρόπο όμως, έχει παράγει και κάποιους χαμένους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top