Παιδιά κατώτερου θεού οι δανειολήπτες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

Την ίδια στιγμή που η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται και βγαίνουν στο σφυρί 10.000 ακίνητα

Το γεγονός ότι η θετική και επιβεβλημένη ρύθμιση για τους δανειολήπτες του δημοσίου τομέα, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, πρέπει να έχει συνέχεια με αντίστοιχη ρύθμιση και για τους δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα, επισήμανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ��ιδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.
Όπως ανέφερε, σήμερα, το 23,3% του ενεργού πληθυσμού δεν έχει εργασία, με τον απόλυτο αριθμό (1,5 εκ. άτομα) να μην μειώνεται, ενώ μόνο μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2016, 15.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.
Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα πληρώνεται με μεγάλη καθυστέρηση, ακόμη και 4-5 μηνών!
Όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή, αντί το Κράτος να βρει έναν τρόπο να διευκολύνει τους φορολογούμενους κάτω από αυτές τις συνθήκες, προχωρά όπως φαίνεται στη μείωση των δόσεων του αυξημένου ΕΝΦΙΑ σε 4, ώστε να τους δυσκολέψει ακόμη πιο πολύ!
Παράλληλα, ακόμη και με μία ληξιπρόθεσμη οφειλή μόνο, ένας φορολογούμενος θα τίθεται πλέον εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων την ίδια ώρα που προχωρούν πλέον οι πλειστηριασμοί 10.000 ακινήτων, λόγω των κόκκινων δανείων, με τις λίστες να είναι ήδη έτοιμες από τα funds.
Όπως παρατήρησε η Μ. Ζαχαρέα, οι φόροι έρχονται βροχή, χωρίς το Κράτο�� να παρέχει στους πολίτες αυτά που αντίστοιχα οφείλει, αλλά με την κατάσταση να είναι τριτοκοσμική σε κρίσιμους τομείς, όπως στη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top