Βουλή: ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ με Παππά–Λοβέρδο:«Πατήσατε μπανανόφλουδα»-«Είστε υπουργός της Β. Κορέας»

Μετωπική σύγκρουση με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες

​Με άγριο καυγά ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά και στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Α. Λοβέρδο ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση ερωτήσεων, δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα μέσα στο κοινοβούλιο με ανταλλαγή φαρμακερών χαρακτηρισμών και κατηγοριών.

Η αρχή έγινε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος δεν δίστασε να επιτεθεί στον Ν. Παππά και να τον χαρακτηρίσει… «υπουργό προπαγάνδας».

«Είναι στρουθοκαμηλισμός να λέτε πως η επιστολή Έτινγκερ δεν συνδέεται με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. Επιμένω λοιπόν να μέμφομαι την κυβέρνηση και να αποκαλώ τον υπουργό Επικρατείας, υπουργό Προπαγάνδας, διότι η βασική του αποστολή τελικά ως φαίνεται είναι να αλλοιώνει την πραγματικότητα, να παραβιάζει την αλήθεια ενόψει των συμφερόντων της κυβέρνησης, την οποία υπηρετεί», είπε ο κ. Λοβέρδος και αμέσως ήρθε η απάντηση του υπουργού Επικρατείας.

«Κύριε Λοβέρδο πραγματικά εκπλήσσομαι, διότι δεν κρατιέστε. Επιμένετε να εκτίθεστε ενώπιον του ελληνικού λαού κι επειδή εκτιμώ ότι είστε ένας έξυπνος άνθρωπος, αναρωτιέμαι γιατί το κάνετε. Γιατί επιμένετε; Ειλικρινά περίμενα ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τουλάχιστον τους ακραίους χαρακτηρισμούς να τους αποφύγετε. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή έρχεστε και εκστομίζετε ακρότητες με αφορμή γεγονότα τα οποία σας έχουν εκθέσει. Διότι στην πολιτική υπάρχουν μεγάλες γκάφες και σε μία από αυτές έχετε υποπέσει γιατί σπεύσατε να πείτε ότι εγώ πιάστηκα ψευδόμενος, αλλά φαίνεται ότι εσείς προσομοιάζετε κάποιον που βλέπει μπροστά του την μπανανόφλουδα και αντί να στρίψει καταριέται την τύχη του γιατί θα ξαναπέσει. Αυτό πάθατε κι εσείς πατήσατε την μπανανόφλουδα», είπε ο Ν. Παππάς, απευθυνόμενος στον Α. Λοβέρδο.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ακόμα πως το πλάνο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών προχωράει κανονικά και ότι στις 14 Ιουλίου θα περάσουμε στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού, ενώ αναφερόμε��ος στην επιστολή του κ. Έτινγκερ, επέμεινε πως όσοι βιάστηκαν να τη συνδέσουν με το θέμα των αδειών έπεσαν έξω.

Ο Α. Λοβέρδος πάντως από την πλευρά του συνέχισε να υποστηρίζει ότι η επιστολή του Ευρωπαίου επιτρόπου σχετίζεται απολύτως με το θέμα των τεσσάρων αδειών που θέλει να δώσει η κυβέρνηση, τονίζοντας:

«Γίνεται σαφές ότι με την επιστολή Έτινγκερ παρεμβαίνετε αυθαίρετα καθορίζοντας μόνον 4 άδειες και παραβιάζετε την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών. Δεν μιλάω αυθαίρετα αλλά συγκεκριμένα και ο αριθμός των αδειών που έχετε ορίσει είναι αυθαίρετος. Όταν, μάλιστα, η επιτροπή τηλεπικοινωνιών έχει δηλώσει δια του πρόεδρου της ότι είναι δυνατόν να αδειοδοτηθούν ακόμη και 10 τηλεοπτικοί σταθμοί. Σας σέβομαι σαν πολιτικό και φυσικό πρόσωπο αλλά σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητές σας, λειτουργείτε σαν υπουργός προπαγάνδας. Και απορώ γιατί είχατε εκνευριστεί, όταν σας προσομοίωσα κατά πολιτικήν υπερβολή, υπουργό της Βορείου Κορέας».

Η απάντηση πάντως του υπουργού Επικρατείας ήταν ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αλλάζει και δεν θα επιστρέψουμε σε ένα status quo ante».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top