Στην Αμερική ψηφίζουν οι αστροναύτες και στην Ελλάδα δεν βάζουν κάλπες ούτε για τους ομογενείς!

Σχόλιο της Κάτιας Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα

Στην Αμερική ψηφίζουν οι αστροναύτες και στην Ελλάδα δεν βάζουν κάλπες ούτε για τους ομογενείς!

​Το δικαίωμα ψήφου στα 16 με τον νέο εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η οποία σημείωσε ότι «το να ψηφίζει ένα νέο παιδί σε αυτή την ηλικία συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες στο εξωτερικό».

Σχολιάζοντας το θέμα, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή υποστήριξε ότι «με την ίδια λογική που θα ψηφίσουν οι 16άρηδες, πρέπει να ψηφίσουν και οι 450.000 Έλληνες του εξωτερικού».

Σύμφωνα με την κυρία Μακρή, οι νέοι που αναγκάστηκαν για παράδειγμα να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό δεν μπορούν να αποκλείονται. «Πρέπει να αποφασίσουν και εκείνοι για το μέλλον της χώρας, στην οποία κάποια στιγμή θέλουν να επιστρέψουν», πρόσθεσε, με αφορμή την άποψη του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είπε ότι «δεν είναι ώριμο το θέμα για να το δούμε τώρα».

Η γνωστή δημοσιογράφος, αποκάλυψε ότι Ελλάδα και Ιρλανδία είναι από τις τελευταίες χώρες, των οποίων οι απόδημοι δεν έχουν το δικαίωμα ψήφου, καθώς «παντού αλλού το θέμα αυτό θεωρείται λυμένο».

Την ίδια στιγμή, όπως είπε η κυρία Μακρή, η Αμερική έχει δώσει δικαίωμα ψήφου ακόμη και στους αστροναύτες, οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά!
Δείτε επίσης:

Γίνεται της… απλής αναλογικής! Κυβέρνηση και ΝΔ τσακώνονται για τον εκλογικό νόμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top