Γίνεται της… απλής αναλογικής! Κυβέρνηση και ΝΔ τσακώνονται για τον εκλογικό νόμο

Οι 200 ψήφοι, οι αντιδράσεις και τα καταστροφικά σενάρια

Γίνεται της… απλής αναλογικής! Κυβέρνηση και ΝΔ τσακώνονται για τον εκλογικό νόμο

​Ανάβουν τα αίματα στο πολιτικό σκηνικό μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο. Όλοι τσακώνονται με όλους. Διαφωνίες υπάρχουν και για την διάταξη της απλής αναλογικής.

Στόχος του Μαξίμου είναι η διάταξη για την απλή αναλογική να περάσει με 200 ψήφους. Αν συμβεί αυτό, στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι - ακόμα και αν καταψηφιστεί επί της αρχής το νομοσχέδιο - στις αμέσως επόμενες εκλογές το πρώτο κόμμα, που τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι είναι η ΝΔ, δεν θα πάρει κανένα μπόνους εδρών.

Η σύγκρουση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Σήμερα Τετάρτη πρωταγωνίστησαν οι κ.κ Πουλάκης (γγ του υπουργείου Εσωτερικών) και Γιακουμάτος (βουλευτής της ΝΔ) με ένα διάλογο ...όλα τα λεφτά όταν ο βουλευτής της ΝΔ αμφισβήτησε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είναι αριστερή.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη το ρήγμα μετά τη διαφοροποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου που θα ψηφίσει την απλή αναλογική, παραμένει.

Γρίφος παραμένει το αν θα ψηφίσει το ΚΚΕ, έστω την επίμαχη διάταξη της απλής αναλογικής. Σίγουρα πάντως θα την ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων, αλλά και η Χρυσή Αυγή.

Κίνδυνο πολιτικής αστάθειας βλέπει το Bloomberg που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Συνταγή καταστροφής ο εκλογικός νόμος. Ο Τσίπρας υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα για να διασωθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top