Ρίχνει λεφτά στον Πειραιά η Cosco – Τι είπε ο πρόεδρος του ομίλου στον Τσίπρα

Θα κάνει συνολικά επενδύσεις 850 εκ. ευρώ στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

Ρίχνει λεφτά στον Πειραιά η Cosco – Τι είπε ο πρόεδρος του ομίλου στον Τσίπρα

Λεφτά… με τη σέσουλα αναμένεται να ρίξει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σαγκάη, η Cosco αναμένεται να κάνει πρόσθετες επενδύσεις άνω των 500 εκ. ευρώ, πέραν των 350 εκ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον κ. Τσίπρα, προτεραιότητα του κινεζικού κολοσσού είναι οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ήδη η Cosco έχει επαφές με μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας που δείχνουν ενδιαφέρον να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά βάση τους.

Στόχος είναι να αυξηθεί στα 3 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας στην Ελλάδα και η επένδυση αυτή έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη προτεραιότητα της Cosco είναι η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμποροκιβωτίων.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα της Cosco και τόνισε πως πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Οι σχέσεις αυτές των δύο χωρών ανεβαίνουν επίπεδο. Περνάμε σε ένα νέο επίπεδο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Cosco. Τα στρατηγικά σχέδια Ελλάδας και Κίνας συμπίπτουν. Η Ελλάδα, ως πρώτος σταθμός στην ΕΕ του κινεζικού δρόμου, μπορεί να μετατραπεί σε μια γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και τον δυτικό κόσμο, ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη» είπε –μεταξύ άλλων- ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top