Παυλόπουλος: Φτάνει με τη λιτότητα, δεν πρέπει να ξεχνάμε το κοινωνικό κράτος

Τα λέει στους Ολλανδούς μπας και ακούσει η... Μέρκελ!

Παυλόπουλος: Φτάνει με τη λιτότητα, δεν πρέπει να ξεχνάμε το κοινωνικό κράτος

​Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφτηκε την Τρίτη το Κοινωνικό και Οικονομικό Συμβούλιο των Κάτω Χωρών (SER), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του, επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική λιτότητας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη παύει να είναι η ελκυστική Ένωση, που προσήλκυε τα κράτη και αυτό το έδειξε και το βρετανικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στην υψηλή ανεργία την οποία χαρακτήρισε «θρυαλλίδα» στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την οποία όρισε, κυρίως, σε δυο βάσεις: Στις σχέσεις εργασίας και στο ασφαλιστικό σύστημα, ειδικότερα στον άξονα των υπηρεσιών υγείας. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη θωράκισης των εργασιακών σχέσεων, αλλά και στην υποχρέωση να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος.

Σύμφωνα με τον κ.Παυλόπουλο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κοινωνικό κράτος συνιστά «κορωνίδα» της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ήδη, από την ίδρυση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τόνισε ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική πειθαρχία, υπό τον όρο, όμως, να μην οδηγήσει στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση της Ελλάδας για τον ολλανδικό θεσμό του «Πορτοκαλεώνα» («Orange Grove») και την εφαρμογή του στη χώρα μας, καθώς στηρίζει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των νέων και κρατάει νέους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top