Και νέο «όχι» από Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο: Δεν θα φτάσει τους 200 βουλευτές η κυβέρνηση

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Επανέλαβε τις 5 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Και νέο «όχι» από Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο: Δεν θα φτάσει τους 200 βουλευτές η κυβέρνηση

Νέο «όχι» στον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης είπε η Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Είναι φανερό ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την διαμόρφωση μιας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά αντιθέτως αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα για κρίσιμα πολιτικά ζητήματα το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως το κόμμα της δεν πρόκειται να ψηφίσει «τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast track».

Η κα Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει «προς τι αυτή η σπουδή σήμερα σε μια ρύθμιση που 2 φορές πέρυσι αρνήθηκε», ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να απαντήσει στο αν είναι μεταρρύθμιση «η εμμονή του στη στρέβλωση της λαϊκής βούλησης με το υπερβολικό bonus των 50 εδρώ��».

Συνεχίζοντας, η κα Γεννηματά είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργήσει στην προσπάθεια «αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού που επιχειρεί συστηματικά η κυβέρνηση, βάζοντας στην σκιά τα μεγάλα καυτά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε εκ νέου υπέρ ενός συστήματος απλής αναλογικής και επανέλαβε τις 5 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο.

Πλήρη κατάργηση του μπόνους με εξαίρεση στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων λάβει το 42% των ψήφων και άνω όπου θα προβλέπεται ένα μικρότερο μπόνους 25-30 εδρών.
• Διατήρηση του ορίου εισόδου στη βουλή στο 3%.
• Κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών
• Ψήφο στα 17
• Ψήφος Ομογένειας και Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top